این کتاب در در ده فصل تنظیم گردیده است: ۱- خداشناسی و معادشناسی (بهشت، دوزخ و…)، ۲- راهنماشناسی (نبوت، ولایت، مهدویت، شفاعت و…)، ۳- جهانشناسی و انسانشناسی، ۴- قرآن شناسی (مراحل انس با قرآن و…)، ۵- آداب دعا و عبادت (مسجد، نمازشب و…)، ۶- جامعه شناسی (جامعه جهانی مطلوب قرآن و…)، ۷- خانواده و ازدواج (حقوق و تربیت فرزند)، ۸- ارزشها و ضد ارزشهای اخلاقی، ۹- بهداشت روانی، جنسی و غذایی، ۱۰- قرآن و پلورالیسم، سکولاریسم و مدیریت.
هر کدام از این موضوعات ریز موضوعاتی دارد، مثلا: ذیل موضوع قرآن و سلامت مباحثی مانند قرآن و بهداشت روانی، بهداشت غذایی در قرآن و بهداشت جنسی از منظر قرآن مورد بحث قرار میگیرد.
بررسی و پژوهش درباره موضوعات کاربردی تبلیغ در قرآن و حدیث از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ چون باعث میشود که منابر و محافل مذهبی صبغه قرآنی به خود بگیرد.
مخاطبان اصلی این کتاب همانطوری که از اسم کتاب انتظار می رود خطبا و مبلغان هستند ولی این مطلب به این معنا نیست که دیگران نمیتوانند از این اثر استفاده کنند، بلکه مخاطبان دیگر این کتاب مفسران قرآن و پژوهشگران هستند.
این کتاب زیر نظر حضرت حجت الإسلام و المسلمین دکتر محمد علی رضایی اصفهانی استاد حوزه و دانشگاه و زیر نظر دکتر حسینی نیشابوری و تعدادی از پژوهشگران مؤسسه پژوهشهای قرآنی المهدی (ع) با بهره گیری از ۱۵۵ منبع غالبا دست اول تألیف گردیده است.